Как действа Биозин Кидс? Мнения, странични ефекти

Биозин Кидс. Мнения за Биозин. Странични ефекти. Колко дълго може да се пие. Изопринозин или Биозин с коластра? Отзиви за Биозин Мама. Биозин или Авирон? Стаматин, Имуномикс.

Биозин е серия продукти за имунитета, производство на Laboratorios Virens, Испания. Вижте първо откъде може да се купи изгодно, а по-долу ще дадем подробности за различните видове от марката, както и начините и продължителността на техния прием:

Biozin Kids Mama 08 Vij

Испанският производител ползва 4-5 съставки, които слага в различни комбинации и дозировки, за да отговори на нуждите на конкретни групи пациенти.

Разновидности Биозин по съставки
Вид БИОЗИН Съставки
таблетки коластра, ехинацея, цинк, бета-глюкан, инозитол
МАМА таблетки 100 мг лактоферин
КИДС сироп коластра, инозитол, витамин Д3, цинк
КИДС С ЛАКТОФЕРИН сироп 30 мг лактоферин, витамин Д3, цинк, инозитол
ОРАЛ спрей 0.2 мг лактоферин, мак, лечебна ружа, дросера

Мнения за Биозин Кидс и Биозин Мама

В БГ-мама се срещат отзиви, че със и след Биозин не е усетено нищо. Има такива мнения и за Кидс, и за Мама. Някои потребители съобразяват, че такава е целта на имуностимулатора – да не настъпи заболяване. Така погледнато, отзивите за Биозин са отлични, но няма директни похвали.

Има отзиви от бременни, че са се съхранили здрави, въпреки пребиването в опасна за инфекции среда. Повечето са пили препарата без прекъсване по 1 таблетка на ден. На някои мами е предписван и по 2 таблетки, но масово се предпочита да се спази указанието в листовката.

От възможните странични ефекти се споменават разстройство и коремна болка в четвъртия месец.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Биозин Мама и Биозин Кидс, оставете и своите отзиви или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Как действа Биозин таблетки?

Таблетките директно повишават имунитета. Това твърдение за пряко въздействие не стои при всички варианти на Биозин, но тук е категорично.

Коластра подава готови имунни тела, които веднага се включват в защитата срещу патогени. С Биозин повечето вирусни рискове се избягват, а в другия случай боледуването преминава облекчено.

В състава има и бета глюкан, който влияе върху производството на антитела.

Биозин таблетки се дават за вирусни инфектирания от всякакви видове вируси, не само респираторни и грип, но и още хепатит, видовете херпес, папилома, шарките. Освен това предпазва от гъбички и бактерии.

Biozin Kids Mama 02 Tabletki

Как действа Биозин Кидс?

За разлика от таблетките, при Биозин Кидс е дадено „допринася“ за имунната с-ма. Реално в състава са включени компоненти, които са нужни за правилната работа на защитата – витамин Д3, цинк. Има и коластра и инозитол, който повишава устойчивостта на тялото към стресови фактори и натоварване.

Biozin Kids Mama 03 Kids

Как действа Биозин Мама?

Вариантът „Мама“ има единствена съставка лактоферин в голямо количество от 100 мг. Това съединение обитава горния дихателен път и стомаха. Изпълнява защитна роля срещу всякакви противникови агенти, вкл. срещу потозои.

Допълнителен ефект от него е подобрено усвояване на желязото и пробиотично въздействие върху червата за установяване не оптимален микробиом.

Лактоферинът за Биозин Мама е добит от коластра.

Biozin Kids Mama 04 Mama

Как действа Биозин Спрей?

Оралният спрей е отделен продукт за прецизно въздействие в горния дихателен път. Целта е да се изгради локален имунитет на мястото, от което проникват патогените. Защитава гърлото и целия апарат около него.

Спреят постига целите си чрез три екстракта от растения, които благоприятстват функциите, състоянието на лигавиците и локалния имунитет в уста – сливици – гърло. Една от билките успокоява и омекотява.

Добавен е лактоферин в минимална доза, който допринася за имунната защита.

Biozin Kids Mama 05 Spray

Вижте и ТОВА: Отзиви за Биозин и странични ефекти. Мнения: Изопринозин или Биозин Кидс?

Дозировка и как се приема?

  • Обикновените таблетки имат две дозировки според възрастта. За деца 6 – 12 г. е 1 табл. за деня, над 12 г. таблетките са 2 бр.
  • Биозин Мама се дозира по 1 таблетка за 24 ч.
  • Сиропът е на 1 доза за деня – 5 мл, измерени с мерително приспособление.
  • Спреят се ползва при симптоми на изменения в гърлото при доза 3 Х 2 впръсквания.
Колко време се пие Биозин Мама?

Без ограничение за продължителността на приема – това е директно дадено в листовката.

Колко дълго може да се пие Биозин Кидс?

Няма конкретно указание от производителя. По международни данни коластрата се приема 1 месец.

Биозин с коластра или с лактоферин?

Лактоферин е протеин, който естествено се съдържа в коластрата. Той има противовирусни и антибактериални свойства и помага на тялото да транспортира и усвоява желязото. Приема се заради неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Бебетата получават лактоферин от кърмата, а за възрастните кърмата се преработва за извличане на лактоферин. Следователно сиропът с лактоферин има фиксирано количество лактоферин, докато коластрата допринася, защото съдържа лактоферин.

Лактоферин се предпочита при текущи заболявания, за бърз подем на имунитета, при анемия, системни възпалителни реакции и сепсис. Показан е за онкологично болни и през бременността. Той има по-малко странични ефекти от перорални прием на желязо при анемия.

Biozin Kids Mama 06 S Lactoferine

Още нещо интересно по темата ТУК: Продължителност на прием на коластра и странични ефекти.

Странични ефекти от Биозин

Всички продукти от линията Биозин са добавки, а не лекарства. Добавките обикновено не се съпътстват с изследвания и описания на страничните ефекти.

За таблетките е посочено, че са противопоказани при автоимунни заболявания. Бременните и кърмачките да се насочат към варианта Мама или да се консултират с лекар за основния продукт.

За Биозин Мама единственото ограничение е възрастово – той е за над 18 г.

За сиропите няма указания или забележки. Единственото изискване е да се употребят до 30 дни след отварянето.

Още по темата ТУК: Биозин Мама. Странични ефекти. Колко дълго може да се пие?

Заместители, аналози и съчетания

Препаратите с лактоферин са най-близки до философията на Биозин. Лактоферин се подава на капсули по 200 – 250 мг, има го и на сироп. Добавки произвеждат Спонсер, Джароу, Островит, Матисон и др.

Никсен също предлага сироп с лактоферин за деца, нарича се Имуно Кидс.

Друг вариант са добавките с коластра, които се дават за изграждане на силен имунитет и за растеж. Обичайната концентрация е 500 – 600 мг на единица. Такива добавки има от Абофарма, GNC, Фортекс, TNT 21 и др.

Сиропи с коластра за деца са Имунокол Перфект и на Бест Витал. Описани са като течна коластра.

По-далечни заместители на Биозин се явяват всички имунни стимулатори и активатори, макар и да са основани на други средства.

Биозин или Авирон Рапид?

Таблетките Авирон Рапид се доказаха през ковид пандемията, когато демонстрираха уникалната способност на хумусната киселина. Таблетките съдържат още екстрахирана спирулина и андрографолид.

Авирон се пие по схема, при ковид – двойно повторена. За най-малките обаче той не е вариант. Употребата му е разрешена от 12 г.

Изопринозин или Биозин?

Изопринозин представлява съединение на инозина. То се изписва при протичането на вирусни инфекции, защото има конкретен лечебен ефект. Паралелно засилва и имунитета. Профилактично могат да се взимат и двете, с лечебни цели се предпочита Изопринозин.

Биозин или Дефендил?

Дефендил е интересен продукт, който комбинира ползите за имунитета от имуноглюкан, цинк, вит. Д3 и С. Заедно тези компоненти повдигат имунитета и борят изтощението.

Имуноглюканът минава без изменение през стомаха и в червата се свързва с имунни клетки. Впоследствие активира имунните клетки и допринася за извеждането на вредни вещества. Активните вещества се разпространяват и защитните механизми постепенно се активират в целия организъм.

Продуктът е словенски. Имуноглюканът е с източник гъба кладница.

Биозин или Стаматин?

Цинк, два растителни екстракта и вит. С са комбинирани в подкрепа на възстановяването на тялото при различни ситуации. Стаматин може да се пие много продължително, като на 3 месеца се правят малки почивки.

Биозин или Имуномикс?

Слез, чер бъз и ехинацея са източника на активните съставка ни Имуномикс, изцяло насочен към  повдигане и функционална подкрепа на имунитета. Големият плюс на Имуномикс е, че има приложение от 2-год. възраст. Той е в течна форма и с вкус, който пасва на децата. Продуктът изцяло е ориентиран към най-малките.Biozin Kids Mama 07 Vij

Погледнете и ТОВА: Коя е най-добрата коластра за деца? Коя немска коластра за деца се купува най-много?

Разгледаните тук имунни препарати имат приблизително еднакви цели, използват различни средства. Те са добавки и не са изследвани за странични ефекти. Пациентът в хода на лечението ще установи дали му прилягат дадения имуностимулатор. Ако изпита негативи от него, спокойно го заменя с някой друг от визираните тук наименования.

Видео: А ето и рецепта за домашен имунен стимулатор.

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как действа Биозин Кидс? Мнения, странични ефекти

  1. Аз съм почитател на Авирон Рапид. Оказа се, че само ние имаме хумусна киселина. Дъщеря ми се разболя в Германия, търсихме аналог, нямат.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.