Как действа Биозин Кидс? Мнения, странични ефекти

Мнения: Биозин или Авирон? Странични ефекти от Биозин Кидс? Как действа Биозин Мама? Изопринозин, отзиви. Изопринозин, Стаматин, Имуномикс, коластра.

Биозин е серия продукти за имунитета, производство на Laboratorios Virens, Испания.

Biozin Kids Mama 08 Vij

Испанският производител ползва 4-5 съставки, които слага в различни комбинации и дозировки, за да отговори на нуждите на конкретни групи пациенти.

Разновидности Биозин по съставки
Вид БИОЗИН Съставки
таблетки коластра, ехинацея, цинк, бета-глюкан, инозитол
МАМА таблетки 100 мг лактоферин
КИДС сироп коластра, инозитол, витамин Д3, цинк
КИДС С ЛАКТОФЕРИН сироп 30 мг лактоферин, витамин Д3, цинк, инозитол
ОРАЛ спрей 0.2 мг лактоферин, мак, лечебна ружа, дросера

Мнения за Биозин Кидс и Биозин Мама

В БГ-мама се срещат отзиви, че със и след Биозин не е усетено нищо. Има такива мнения и за Кидс, и за Мама. Някои потребители съобразяват, че такава е целта на имуностимулатора – да не настъпи заболяване. Така погледнато, отзивите за Биозин са отлични, но няма директни похвали.

Има отзиви от бременни, че са се съхранили здрави, въпреки пребиването в опасна за инфекции среда. Повечето са пили препарата без прекъсване по 1 таблетка на ден. На някои мами е предписван и по 2 таблетки, но масово се предпочита да се спази указанието в листовката.

От възможните странични ефекти се споменават разстройство и коремна болка в четвъртия месец.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Биозин Мама и Биозин Кидс, оставете и своите отзиви или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Как действа Биозин таблетки?

Таблетките директно повишават имунитета. Това твърдение за пряко въздействие не стои при всички варианти на Биозин, но тук е категорично.

Коластра подава готови имунни тела, които веднага се включват в защитата срещу патогени. С Биозин повечето вирусни рискове се избягват, а в другия случай боледуването преминава облекчено.

В състава има и бета глюкан, който влияе върху производството на антитела.

Биозин таблетки се дават за вирусни инфектирания от всякакви видове вируси, не само респираторни и грип, но и още хепатит, видовете херпес, папилома, шарките. Освен това предпазва от гъбички и бактерии.

Biozin Kids Mama 02 Tabletki

Как действа Биозин Кидс?

За разлика от таблетките, при Биозин Кидс е дадено „допринася“ за имунната с-ма. Реално в състава са включени компоненти, които са нужни за правилната работа на защитата – витамин Д3, цинк. Има и коластра и инозитол, който повишава устойчивостта на тялото към стресови фактори и натоварване.

Biozin Kids Mama 03 Kids

Как действа Биозин Мама?

Вариантът „Мама“ има единствена съставка лактоферин в голямо количество от 100 мг. Това съединение обитава горния дихателен път и стомаха. Изпълнява защитна роля срещу всякакви противникови агенти, вкл. срещу потозои.

Допълнителен ефект от него е подобрено усвояване на желязото и пробиотично въздействие върху червата за установяване не оптимален микробиом.

Лактоферинът за Биозин Мама е добит от коластра.

Biozin Kids Mama 04 Mama

Как действа Биозин Спрей?

Оралният спрей е отделен продукт за прецизно въздействие в горния дихателен път. Целта е да се изгради локален имунитет на мястото, от което проникват патогените. Защитава гърлото и целия апарат около него.

Спреят постига целите си чрез три екстракта от растения, които благоприятстват функциите, състоянието на лигавиците и локалния имунитет в уста – сливици – гърло. Една от билките успокоява и омекотява.

Добавен е лактоферин в минимална доза, който допринася за имунната защита.

Biozin Kids Mama 05 Spray

Вижте и ТОВА: Отзиви за Биозин и странични ефекти. Мнения: Изопринозин или Биозин Кидс?

Дозировка и как се приема?

  • Обикновените таблетки имат две дозировки според възрастта. За деца 6 – 12 г. е 1 табл. за деня, над 12 г. таблетките са 2 бр.
  • Биозин Мама се дозира по 1 таблетка за 24 ч.
  • Сиропът е на 1 доза за деня – 5 мл, измерени с мерително приспособление.
  • Спреят се ползва при симптоми на изменения в гърлото при доза 3 Х 2 впръсквания.
Колко време се пие Биозин Мама?

Без ограничение за продължителността на приема – това е директно дадено в листовката.

Колко дълго може да се пие Биозин Кидс?

Няма конкретно указание от производителя. По международни данни коластрата се приема 1 месец.

Биозин с коластра или с лактоферин?

Лактоферин е протеин, който естествено се съдържа в коластрата. Той има противовирусни и антибактериални свойства и помага на тялото да транспортира и усвоява желязото. Приема се заради неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Бебетата получават лактоферин от кърмата, а за възрастните кърмата се преработва за извличане на лактоферин. Следователно сиропът с лактоферин има фиксирано количество лактоферин, докато коластрата допринася, защото съдържа лактоферин.

Лактоферин се предпочита при текущи заболявания, за бърз подем на имунитета, при анемия, системни възпалителни реакции и сепсис. Показан е за онкологично болни и през бременността. Той има по-малко странични ефекти от перорални прием на желязо при анемия.

Biozin Kids Mama 06 S Lactoferine

Още нещо интересно по темата ТУК: Продължителност на прием на коластра и странични ефекти.

Странични ефекти от Биозин

Всички продукти от линията Биозин са добавки, а не лекарства. Добавките обикновено не се съпътстват с изследвания и описания на страничните ефекти.

За таблетките е посочено, че са противопоказани при автоимунни заболявания. Бременните и кърмачките да се насочат към варианта Мама или да се консултират с лекар за основния продукт.

За Биозин Мама единственото ограничение е възрастово – той е за над 18 г.

За сиропите няма указания или забележки. Единственото изискване е да се употребят до 30 дни след отварянето.

Още по темата ТУК: Биозин Мама. Странични ефекти. Колко дълго може да се пие?

Заместители, аналози и съчетания

Препаратите с лактоферин са най-близки до философията на Биозин. Лактоферин се подава на капсули по 200 – 250 мг, има го и на сироп. Добавки произвеждат Спонсер, Джароу, Островит, Матисон и др.

Никсен също предлага сироп с лактоферин за деца, нарича се Имуно Кидс.

Друг вариант са добавките с коластра, които се дават за изграждане на силен имунитет и за растеж. Обичайната концентрация е 500 – 600 мг на единица. Такива добавки има от Абофарма, GNC, Фортекс, TNT 21 и др.

Сиропи с коластра за деца са Имунокол Перфект и на Бест Витал. Описани са като течна коластра.

По-далечни заместители на Биозин се явяват всички имунни стимулатори и активатори, макар и да са основани на други средства.

Биозин или Авирон Рапид?

Таблетките Авирон Рапид се доказаха през ковид пандемията, когато демонстрираха уникалната способност на хумусната киселина. Таблетките съдържат още екстрахирана спирулина и андрографолид.

Авирон се пие по схема, при ковид – двойно повторена. За най-малките обаче той не е вариант. Употребата му е разрешена от 12 г.

Изопринозин или Биозин?

Изопринозин представлява съединение на инозина. То се изписва при протичането на вирусни инфекции, защото има конкретен лечебен ефект. Паралелно засилва и имунитета. Профилактично могат да се взимат и двете, с лечебни цели се предпочита Изопринозин.

Биозин или Дефендил?

Дефендил е интересен продукт, който комбинира ползите за имунитета от имуноглюкан, цинк, вит. Д3 и С. Заедно тези компоненти повдигат имунитета и борят изтощението.

Имуноглюканът минава без изменение през стомаха и в червата се свързва с имунни клетки. Впоследствие активира имунните клетки и допринася за извеждането на вредни вещества. Активните вещества се разпространяват и защитните механизми постепенно се активират в целия организъм.

Продуктът е словенски. Имуноглюканът е с източник гъба кладница.

Биозин или Стаматин?

Цинк, два растителни екстракта и вит. С са комбинирани в подкрепа на възстановяването на тялото при различни ситуации. Стаматин може да се пие много продължително, като на 3 месеца се правят малки почивки.

Биозин или Имуномикс?

Слез, чер бъз и ехинацея са източника на активните съставка ни Имуномикс, изцяло насочен към  повдигане и функционална подкрепа на имунитета. Големият плюс на Имуномикс е, че има приложение от 2-год. възраст. Той е в течна форма и с вкус, който пасва на децата. Продуктът изцяло е ориентиран към най-малките.Biozin Kids Mama 07 Vij

Погледнете и ТОВА: Коя е най-добрата коластра за деца? Коя немска коластра за деца се купува най-много?

Разгледаните тук имунни препарати имат приблизително еднакви цели, използват различни средства. Те са добавки и не са изследвани за странични ефекти. Пациентът в хода на лечението ще установи дали му прилягат дадения имуностимулатор. Ако изпита негативи от него, спокойно го заменя с някой друг от визираните тук наименования.

Видео: А ето и рецепта за домашен имунен стимулатор.

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.