Най-добрата коластра за деца | 5+ идеи

Коя е най-добрата коластра за деца? Мога ли да им давам коластра Аквасорс? Мнения от БГ Мама, изгодна цена за немска коластра. LR откъде?

Нека да започнем с това, за което ни питат най-често:

Откъде да купим най-добрата коластра за деца?
Коластра за деца Коластра на капсули и течна
немска Коластра за деца най добрата коластра на капсули и течна
Виж цена Виж цена

Коластрата е от малкото неща с реално въздействие върху автоимунните заболявания. Тя е комплексен препарат с ярко изразени имуномодулиращи свойства.

Коластра е стартовото мляко, силно отличаващо се по състав и свойства от последващата секреция. Плътността на хранителните в-ва е в пъти по-голяма и съдържа огромен брой антитела, които защитават новороденото от чужди агенти.

Коя е най-добрата коластра за деца?

За оценка и сравнение на добавките се правят световни класации. Те не са особено надеждни, доколкото не стъпват на клинични изследвания.

Една от тези класации обявява за най-добра прахообразна коластра тази на California Gold Nutrition заради съответствието й със стандарта за качество GMP. Като най-добри таблетки се посочват ChildLife, защото са обогатени с пробиотици и не съдържат спирт. Като най-добри капсули са класирани Now Foods за полифункционалност.

Добрата коластра цели предпазване от:

 • дисбактериоза поради чревна проницаемост;
 • възпаления по дихателния път;
 • недостиг на инсулиноподобния фактор IGF-I и антитела IgA и IgG;
 • недостатъчен синтез на естествени клетки – килъри;
 • възпаления и повреди на мускули.
Биозин кидс с коластра, мнения

Този продукт е под формата на сироп с ягодов вкус, изготвен да е максимално приятен на бебетата. Назначава се за всички възрасти. Подава 100 мг коластра в една доза, заедно с 200 мг инозитол, 2.5 мг цинк и вит. Д3.

В БГ-мама и други форуми Биозин се коментира като добър имунен препарат. Често е предпочитан от педиатрите заради удобната и приятна форма.

Течна коластра за деца LR (ЛР)

Течната LR коластра е 100% чиста, без кацеин, добита по технология за студено производство. Адресира се и за бебета. Препоръчително е да се започне при първа симптоматика на грип.

аквасорс коластра за деца

Mattisson произвежда коластрата на прах. Източник е отделеното мляко в стартовите 12 часа след отелване. Подава ключови компоненти за жизнеността. Има специално приложение в спорта с цел предпазване на мускулатурата, срещу умора и прекалено претоварване.

Немска коластра за деца

коластра lr мнения -za-deca-01-colostrum-300

Коластрата LR е с отлични отзиви в България. Има я на капсули в различни разфасовки и течна. Всички продукти са адресирани към имунната защита.

Стандартният Colostrum Compact LR Health е флакон с 60 бройки, които покриват 2 месеца при деца и 1 месец при възрастни. Съдържа пикова доза коластра – 800 мг. Суровината е добита в Германия, Австрия и Швейцария. Продуктът е под непрекъснат контрол от Институт Фрезениус и е сертифициран за качество по SGS.

Коластрата създава пасивен имунитет против патогени.

Биоактивни агенти на коластра
Компонент Полза
имуноглобулини G създават обща противоинфекциозна защита и местен имунитет на всеки орган
лизоцими способни да разтварят обвивката на микроорганизмите
лактоферин имунен фактор, регулира имунния отговор
лактопероксидаза ензим, който функционира като естествена първа линия на защита от патогени
фактори на растежа възстановяват увредени клетки

Мнения за Аквасорс коластра за деца

Във форумите изобилства от мнения за коластрата, по-рядко се назовава марка и конкретно Аквасорс. Общо погледнато, отзивите са в двете крайности. Едни казват, че виждат само ефект върху джоба, други са много доволни.

Има препоръки за Колактив 3 на Аквасорс. Препаратът се предпочита за посещаващите детски заведения, където често има болни деца и лесно се прихващат вируси. Някои я дават профилактично и увеличават дозата при заболяване.

аквасорс коластра за деца

Коластра е обработена добавка в три възможни форми – прах, течност, таблетка/капсула

Мнение на редовно използващи е, че коластра не спира боледуването изцяло, но разрежда случаите на разклатено здраве. Инфекциите минават по-леко и нерядко – без антибиотично лечение.

ВАЖНО: Вижте още мнения за коластра Аквасорс и видовете коластра за деца и оставете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Мога ли да давам коластра Аквасорс на деца?

Принципно децата са най-нуждаещи се от имунна подкрепа.

Началната възраст зависи от конкретната формула на производство. Производителят посочва минимална разрешена възраст в листовката и тя се различава при отделните препарати. Например Имунокол Протект е от 1 г., течната на Абофарма е от 0 г., ChildLife е от 6 м.

За жалост повечето фарма компании не уточняват възрастови граници, пишат „за деца“ или въобще не указват дозировка по възрасти. Тези препарати се консултират с педиатър, преди да се изберат и закупят.

Педиатрите обикновено приветстват приема на коластра, но има едно сериозно съображение „против“: голямото количество имуноглобулини поражда риск от алергична реакция.

Цена за коластра Аквасорс и откъде?

AquaSource продава чрез физически лица – дистрибутори.

Има и интернет търговци със специализирани сайтове само за Аквасорс-продукти. Такива са дистанционни магазини като zdravihora.bg и aquaorganic.eu.

Коластрата от последно поколение КолАктив 3 навсякъде е на еднаква цена от 112 лв за опаковка със 120 капсули. В някои сайтове като bg.myaquasource.net има и „малка“ опаковка от 60 капсули за 65 лв.

Видове коластра Аквасорс

Аквасорс има един продукт с коластра – КолАктив 3. Той е комплекс от имуностимулатори с широк спектър и вещества за развитие и ръст на тъканите. Съдържание на имуноглобулини – 20%.

 • Състав на коластрата на Аквасорс: 1 капсула съдържа прахообразен колострум (20%IgG) – 300 мг, ацидофилна лактобактерия (10 млрд.) 4 мг и лактоферин – 1 мг.

Коластрата е добита от новозеландски крави. Нова Зеландия има престижа на страна с чиста екология, където нито веднъж не е имало случай на луда крава. Коластрата на АкваСорс се произвежда само от новозеландска суровина.

Немска коластра аквасорс мнения

Един състав, две разфасовки

 • Аквасорс Колактив 3, 120 капсули. Това е типичната разфасовка на продукта, налична при всички дистрибутори;
 • Аквасорс Колактив 3, 60 капсули се среща по-рядко, само отделни дистрибутори разполагат с малката опаковка.
Витамини с коластра за деца

Коластрата се комбинира с витамините  А, С, Д3 (+К2), Е, В и др. Като продукти са адресирани към имунитета, психиката, нервната система. Допринасят за здравето на костите и зъбите.

Най-богатите като състав продукти у нас са тези на Витаголд (45 табл. за 22.70 лв) и на Doctor Nature (45 табл. за 24.80 лв).

Други видове най-добра коластра за деца
 • Capra – напълно натурална добавка с козя коластра. Полезна за имунитета и храносмилането, осигурява поддръжка на сърдечната система, профилактира грип, ОРВИ, възпалителни заболявания, препоръчителна за често боледуващи от простуда. Показва висока ефективност, бързо действие. Подхожда на потребители с непоносимост към краве мляко, минус – високата цена;
 • Symbiotics – прахообразен продукт за усилване на имунните реакции спрямо патогени, за справяне с възпалителни и инфекциозни патологии. Нормализира храносмилането. Съдържа 25% имуноглобулини. Помага при автоимунни патологии, заболявания на жлъчка, бъбреци. Препаратът се изразходва икономично;
 • ChildLife с пробиотик – двойна полза за организма. Препаратът е на прах, дава се от 6-мес. възраст. Обезпечава поддръжка на имунитета и храносмилането. Полезен между сезоните, когато вероятността от зарази нараства. Суровината е от едър рогат добитък (1 400 мг), вложени са оризови трици (200 мг) и смес от пробиотици (4 млрд).

Видео представяне на АкваСорс – коластрата.

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Най-добрата коластра за деца | 5+ идеи

 1. Поръчвам коластра от Айхерб, винаги Калифорния Голд Нутришън, уникален продукт, малко по-скъп от продаваните в Бг, аблсолютно си струва.

 2. Сина ми предпочита таблетките да се смучат, затова купувам на Доктор Натуре комбинацията с мултивитамини.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.