Мнения за Коластра аквасорс, Колактив 3. Ползи и вреди, цена

Какви мнения има за Колактив 3 коластра Аквасорс. Цена и откъде да вземем най-добрата? Други добри: Коластра LR, Биозин, Имунокол Перфект. Ползи и вреди

Colostrum е първият секрет от млечната гърда, който се образува веднага след раждането. Той предшества истинската кърма. Течността е прозрачна и съдържа повишени количества готови защитни антитела – имуноглобулини, антимикробни пептиди, минерали, фактори на растежа за бебета и млади животни.

Учени са открили, че богатият питателен състав на коластрата носи полза за имунитета на възрастен организъм. Затова днес се произвеждат много препарати на основата на коластра от крава или биволица.

Компоненти на естествената коластра
Съставка Служба и полза
Лактоза отговаря за осмотичното налягане
Олигосахариди прости захари във високо концентрации способстван развитието на имунтата с-ма
Протеини 70 – 80 % от тях са имуноглобулини
Фактори на растежа инсулиноподобни и епидермални
Ензими около 40 в концентрации, превишаващи същите в кърмата
Нуклеотиди участват в биохимичния синтез
Цитокини отговарят за модулацията на имунитета
Липиди, минерали, витамини десетки нужни елементи в много високи концентрации

Мнения за Коластра Аквасорс от БГ Мама и др.

Като всеки продукт, и Коластра на Аквасорс предизвиква лавина от хвалби и критики в БГ-мама. Споровете са по-активни през 2007 – 2008 г. и почти няма такива през 2022 – 2023 г. В началото мамите критикуват добавката, че засилва имунитета изкуствено. Постепенно се възприема като нормален подход за деца, посещаващи обществени заведения.

„Синът ми пие Коластра от 2 години и от 1.5 години не е боледувал“, пише една потребителка. „Доволни сме, много добре ни действа“, добавя друга. Срещу такива мнения се контрира така: „Не видях негативни ефекти, но не видях и положителни. Съмнявам се, че изобщо работят тези хапчета“.Коластра 02

Има отзиви и за алергичен отпор срещу Коластра. „Давах 7 – 8 дни и му излезе ужасен обрив. Изчезна, когато спрях Коластра“, пишат в БГ-мама. Потребителка пояснява, че това се случва при деца, алергични към лактоза.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Колактив 3 и коластра „Аквасорс“, оставете и своя важен отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Видове, действие, цена, откъде?

Аквасорс има един продукт с коластра и той се нарича Колактив 3. Представлява флакон с капсули.

Продава се в специализирани сайтове като zdravetomi.eu, bg.myaquasource.net, biovital.bg и др. Това са собствени линкове на дистрибутори, които водят към общия сайт за поръчки на компанията.

Коластра „Аквасорс“ Колактив 3, капсули

Има два вида опаковки на Колактив 3. Тази от 60 капсули при всички дистрибутори струва 65 лв. Тази от 120 капсули струват 112 лв.

В описанието пише, че Колактив 3 е подобрен продукт от ново поколение за подкрепа на храносмилателния тракт с комбинация от ацидофилус, лактоферин и коластра. Това са трите съставки от индекса в заглавието. Продуктът се адресира към хора с активен живот, като допълнение към хранителни режими с цел подпомагане на червата и имунитета.

Течна коластра „Аквасорс“. Каква друга?

Аквасорс няма течна формула. Много потребители питат за течна коластра, като бързат компанията с други производители на добавки с коластра, например Имунокол Перфект на Або Фарма.

Прием на коластра „Аквасорс“ плюс

Указанията на производителя са за прием на 2 капсули наведнъж, за предпочитане сутринта, около 20 минути преди закуската.

Възможно е посоченото количество да се увеличи при проблем, като е допустим прием на максимално 6 капсули.

Коластра и Зелена енергия на Аквасорс

Органична зелена енергия е друг продукт на Аквасорс. Той е съставен от водорасли и люцерна – афанизоменон флос-акве, спирулина и алфалфа. Те са естествен източник на витамини С, В12, В5 и желязо.

Продуктът се класифицира като суперхрана. Той осигурява енергия, подкрепа за имунитета и за мозъчните функции. Намалява признаци на умора и отпадналост.Коластра

Препоръчителната дозировка е 4 капсули дневно.

Как се дава коластра на „Аквасорс“ на бебета

Продуктът КолАктив 3 е приложим за деца, но само ако са надхвърлили възраст от 1 г. За тях се препоръчва половин доза или 1 капсула за деня.

Още по темата ТУК: Коя е най-добрата коластра за деца? Къде да намерим хубава немска коластра?

Продължителност на приема

Производителят не указва продължителност на приема. По общи данни, имуностимулаторите се приемат на курсове по 1 месец, за предпочитане преди сезона на вирусното разпространение. При необходимост курсът се повтаря след известно прекъсване. Максималният прием е 3 месеца на годишна база.

Още нещо интересно ТУК: Продължителност на прием на коластра. Точните инструкции и опасности.

Ползи и вреди. Пълнее ли се от коластра?

Тази част не е описана в сайта на Аквасорс. Проверяваме за общовалидни данни за коластрата като имунен стимулатор. Абсолютно противопоказание за прием на коластра е алергия спрямо млечни продукти.

По правило коластрата се понася добре. В световен мащаб са описани незначителни оплаквания от страна на стомашно-чр. тракт като гадене, метеоризъм и диария. Има случаи не поява на неприятен вкус и кожен обрив.

От коластра не се пълнее при спазване на указаните дозировки.

Повече подробности ТУК: Пълнее ли се от коластра? Ползи и мнения. Биволска коластра и немска коластра за деца LR.

Коластра Аквасорс при бременност

Приложението на коластра върху бременни не се препоръчва. Причината е липса на адекватни и строго контролирани изследвания за тази рискова група.

Други видове коластра

Коластра е разпространен имуностимулатор, който се произвежда от компании за добавки.

Коластра 5

Други продукти на база коластра

Имунокол Перфект

Използва коластра, добита от крава с наситеност на IgG минимум 35%. Приема се в профилактичен и в интензивен режим.

Профилактична или поддържаща доза е 2 капсули за 30 дни за пациенти над 7-год. възраст и 1 капсула за 30 дни за пациенти на възраст 1 – 7 години.

Интензивният прием е за 5 дни. Възрастните приемат по 5 капсули дневно, децата по 2 или по 3 капсули, според възрастта им.

Биозин с коластра

Една от разновидностите на Биозин е с коластра. Тя е адресирана към деца и е под формата на сироп. Съдържа още вит. Д3, лактоферин с антипатогенно действие и цинк.

Дозата е определена за деца – 5 мл на прием, като е предвидена по една доза дневно без ограничение на срока.

Биозин сироп

Друг сироп Биозин е с подобен състав, но вместо коластра е вложен инозитол. Този продукт е подходящ за текуща инфекция. Той подкрепя имунитета да се справи и предпазва от усложнения.

Коластра LR

Коластрата под тази марка е течна и на капсули. Адресира се главно към възрастни, които искат да увеличат своята издръжливост и да забавят стареенето. Капсулите са специално адресирани към страдащи от автоимунни заболявания. Дозата за възрастен е 2 Х 1 бройка, като опаковката е разчетена за 1 месец.

Вижте и ТОВА: Биозин Кидс. Мнения: Изопринозин или Биозин? Колко дълго може да се пие? Отзиви за Биозин Кидс с коластра.

Видео: Коластра- какво да очакваме от нея?

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.