Как се пие Авирон Рапид профилактично? Мнения

Мнения за Авирон Рапид. Как се пие профилактично? Авирон или Тамифлу? Колко време може да се пие? Преди или след хранене? За деца

Авирон Рапид е имунен активатор, който нашумя преди 3 години. През ковид пандемията медиците го изписваха активно в схема, заедно с цинк и витамин Д.

Компоненти на Авирон Рапид
Компонент Служба
Хумусна киселина 250 мг извлича се от хумуса, съдържа органични полимери и над 60 вида минерали; активно ги доставя до клетките като първо увеличава тяхната пропускливост
Екстрахирана спирулина 100 мг силен антиоксидант, има високо съдържание на желязо, В12, мед, кобалт, манган и др., подсилва имунитета
Андрографолид 10 мг билка с ярка детоксикационна способност, намалява възпаления и оток, оказва аналгетичен ефект, много силна против инфекции

Мнения за Авирон Рапид

За Авирон Рапид има два вида изказвания във форумите. Единият тип са отзиви на доволни пациенти, а другата група са предварителни запитвания със съмнения към състава и безопасността.

Отзивите от приемали добавката са изцяло положителни. Много потребители са изработили навика да я започват при първи симптоми на настинка. С Авирон настинката минава за 1 – 2 дни, твърдят изпробвали. Според една потребителка, добавката е идеална за децата, които са ограничени спрямо силни лекарства за грип.

Друга ситуация, при която се изпитва нужда от Авирон, е преди операции. Пациентите пият добавката, за да са сигурно здрави, преди да се подложат на интервенцията.

Авирон Рапид си печели истинска слава през ковид епидемията. Тогава се изписва масово и му се дава приоритет пред други стимулатори. Мнозина го възприемат като противовирусен препарат, а не като стимулатор на имунитета.

Не липсват и подозрителни към продукта клиенти. Предпазливите са озадачени, че Авирон Рапид е регистриран като добавка и не се намират разрешения, заключения и сертификати, каквито има за лекарствените средства.

Авирон Рапид 01

Производителят пусна нова таблетка, която е с естествен оцветител в синьо

ВАЖНО: Погледнете още мнения за Авирон Рапид, напишете и своя отзив или само попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Как се пие Авирон Рапид профилактично? Профилактична доза

Профилактичната роля е водеща за Авирон Рапид, ако се съди по указанията на производителя. Най-силно, категорично и трайно препаратът работи в предварителен режим, когато се започне незабавно при първи признак или дори при възникване на подозрение за настинка / вирусно заболяване.

Схема за предпазване и за начало на вирусно заболяване:

Схеми за прием на Авирон Рапид
Ден / възраст Доза за 5 – 12 години Доза от 12 г.
Първи 3 Х 2 3 Х 3
Втори 3 Х 1 3 Х 2
Трети 3 Х 1 3 Х 1
Четвърти 3 Х 1 3 Х 1
Пети 3 Х 1 3 Х 1
Шести 3 Х 1 НЕ
Седми 3 Х 1 НЕ

Схемата в таблицата е официалната от производителя и се прилага профилактично при първи симптоми на стандартните простуди, ОРЗ и грип.

През ковид кампанията личните лекари наложиха двойна схема за Авирон Рапид, която изглежда така:

Схема за Авирон Рапид при ковид
Ден от лечението Доза за възрастен
Първи до трети 3 Х 3
Четвърти до шести 3 Х 2
Седми до девети 2 Х 2
Десети до дванадесети 2 Х 1

Ковид схемата е за 12 дни и изисква 63 таблетки, каквито има в 3 опаковки от препарата (по 24 броя в кутия).

Колко време може да се пие Авирон Рапид?

Авирон Рапид се пие единствено по схемите, визирани по-горе. Те посочват краен лимит на приема максимум 12 дни и това е в изключителни случаи. Според производителя приемът е само 5 – 7 дни според възрастта.

Още нещо супер интересно ТУК: Коя е най-добрата коластра за деца? Немска, LR или Аквасорс? Мнения.

Авирон Рапид преди или след хранене се пие?

Усвояването на Авирон Рапид не зависи от наличието на храна в стомаха. Той се пие без оглед на храненето.

Колко често може да се пие Авирон Рапид?

Единственият маркер за нуждата от Авирон Рапид е появата на признаци за вирусно инфектиране на дихателните пътища. Щом има симптоми, значи има потребност да се подкрепи имунитета.

Авирон Рапид 03

Хумусната / хуминова к-на е природен концентрат от разложени органични остатъци

Следователно препаратът се пие толкова често, колкото често възникват симптоми. Производителят не фиксира допустим брой курсове годишно, нито отстояние между курсовете.

Как се дава на деца?

Децата до 5 г. не приемат Авирон Рапид. От 5 г. до 12 г. малките пациенти следват детска схема, която е с по-малка доза от имуностимулатора, но е по-дълга с два дни от схемата за възрастни.

Странични ефекти от Авирон Рапид

Единственото опасение е за възникване на алергичен отпор спрямо някой от компонентите на имунния стимулатор. Ако се получи такъв, Авирон следва да се замени с препарат с други съставки.

Противопоказания. Може ли с алкохол?

Единственото противопоказание е детска възраст до 5 г. Авирон се съчетава добре с всякакви лекарства. Отлично работи с антибиотици.

Комбинирането му с алкохол е нелогично, защото спиртът противодейства и намалява ефекта от противовирусните и имунни препарати.

Заместители, аналози и съчетания

Хумусната киселина печели известност и авторитет. В последните години се появяват все повече препарати, които я използват в подкрепа на имунитета. Тя влиза в различни комбинации, индивидуален избор на компанията – производител.

Има и точни аналози – препарати със спирулина и андрографолид, дори в същите концентрации.

Вирру Експерт

Аналог на Авирон Рапид в точност като съставки и концентрации, но с допълнение витамин С и екстрахиран черен кимион.

Вирру заслужава внимание, защото е най-евтината алтернатива на Авирон и вероятно най-евтиният препарат с хумусна киселина на пазара. Цената на флакон с 30 таблетки е максимум 18 лв при максимална стойност на Авирон от 31 лв за 24 таблетки. Да

Особеност при Вирру е, че предвижда 5-дневно приложение и при децата. Това допълнително поевтинява терапията. Въобще схемата на Вирру Експерт се изпълнява само с една опаковка.

Квероцин

Наименованието на Витус Фарма е от най-качествените алтернативи на Авирон Рапид. Дозите хумусна и спирулина са по-висока, а освен това са включени регулаторът на кръвосъсирването кверцетин и ценният при вирусни инфекции цинк. Това е идеалният състав за сериозни вируси като ковид и грип.

Стимулаторът Querozin има още едно преимущество – той се приема по 4-дневна схема, която напълно се осигурява с наличното в една опаковка. Цената достига до 30 лв.

Авирон Рапид 02

Подобни на Авирон Рапид, но не съвсем същите

Други препарати с хумусна киселина са

  • Булвирон Форте с трите компонента на Авирон + сърпица за дихателната с-ма,
  • Вирамко с участието на пикоцианин вместо спирулина, за вируси и настинки;
  • Андрографис Магнавир с малки дози хумусна и андрографис, но наличието на много билки – имунни стимулатори като ехинацея, женшен, пеларгониум, гъби рейши и др.
Авирон или Тамифлу?

Изборът не стои между тях, те могат да се пият едновременно. Имат различна служба.

Тамифлу лекува грип със силата на противовирусното лекарство озелтамивир. Директно въздейства на вируса и спира размножаването му. Авирон работи индиректно – въздейства на имунитета, за да може имунитетът да въздейства на вируса.

Лечението с Тамифлу има много висока резултативност, но не се изписва при всяка настинка.

Авирон или Биозин?

Биозин е активатор на имунитета, подобен на Авирон Рапид, но не е негов заместител. Биозин работи с различни съставки и има различен обхват.

В Биозин са включени коластра, цинк, ехинацея и инозитол. Те се справят с респираторни вируси (като Авирон), с вирусите на херпеса, хепатита, шарките и др. Работи още срещу гъбички и бактерии.

Ремантадин или Авирон Рапид?

Ремантадин се познава добре от българите, но името ту се появява, ту изчезва. За определен период беше сменено на Римантин. В момента отново е Ремантадин от ЕкоФарм.

Ремантадин е синтетика, химически агент, ефективен само спрямо грипния вирус, приоритетно срещу този от тип А. Включва се в лечението на грип, като схемата му е за 5 дни.

Авирон или Изопринозин?

Още един имунен стимулатор, който е на синтетична основа. Инозин е химически синтезиран с цел борба с вируси и подкрепа за имунитета. Той има по-широко приложение от Авирон. Надхвърля обществото на респираторните вируси и показва не по-малка категоричност срещу видовете шарки, хепатити, херпеси и вируси като цитомегало-, папилома- и др.

Авирон или Байкавир?

Форсития, байкалски шлемник и орлови нокти – три растения съставят Байкавир. Препаратът подпомага дишането, активира защитната система, работи като антиоксидант. Донякъде въздействието му е сходно с това на Авирон, но се използва различно – наистина профилактично.

Не е необходимо да се проявят симптоми на вирусна инфекция, за да се пие Байкавир. Той се приема преди сезона на вирусите, за да създаде здрава основа за посрещането му.

Приемът е по схема, традиционно. Напълно се покрива с една опаковка.

Източници и още информация по темата: Каква е профилактичната дозировка на Авирон Рапид и как се взема правилно от деца и възрастни? * Авирон или Изопринозин? Може ли да се вземат заедно? Мнения.

Авирон или Инфлуцид?

Инфлуцид е противовирусен препарат на хомеопатичен принцип. Той се съчетава с имунни стимулатори, включително с Авирон Рапид. Докато Авирон подкрепя защитната система, Инфлуцид предоставя лечение по същество.

За какво е Инфлуцид? Той противодейства на симптоматиката – висока температура, кашлица, главоболие, умора. Втечнява бронхиалния секрет и подпомага изхвърлянето му.

Вижте и ТОВА: Мнения: Биозин или Авирон е по-добро? Как действа Биозин Мама? Странични ефекти от Биозин Кидс. Сравнение с Изопринозин, Стаматин, имуномикс и коластра.

Видео представяне на новия Авирон Рапид.

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.