Работа с биографията: Основни книги и статии за начинаещи

Има няколко книги, които интересуващите се от метода на работа с биографията може и в крайна сметка трябва да прочетат.

Най-добре е да се почне от великата Гудрун Буркхард. За съжаление не е преведена на български, а само на руски, но книгата е наистина прекрасна. Казва се „Да вземеш живота в ръцете си„. В нея е описан самият метод за работа с биографията, по който можете да разработвате периодите в своя живот.1)Тази статия е публикувана за първи път на 31 август 2017 и е дописана и препубликувана на 18 юни 2022 г.

Ако не се оправяте с руския, добра работа ще ви свърши „Наркотичната зависимост“ на Олаф Кооб. Заглавието плаши, защото от суеверие избягваме да четем подобни книги. Но още по-страшното е, че под наркотична зависимост тук се разбира и многото ядене, и гледането на телевизия и реклами, и т.н. Така че в „Наркотичната зависимост“ не се разказва само за хероини и „крак“, но и за всекидневни зависимости. Тук много добре и накратко са описани периодите в живота, особено в началото му, и какво се случва с човека тогава. Лесно се намира в интернет на файл, но също е с грешки и е добре да са сравнява с хартиеното издание, което пък е леко бледичко, поне в екземпляра, който ми попадна на мен. Файл само за преглед има ТУК.

Лекция по темата на български има ТУК: Д-р Инго Юнге за периодите в човешката биография. Жесток автор, за съжаление не е идвал в България отдавна и май не се кани. Д-р Юнге има също много лекции на руски не само за работа с биографията, но и за здравето, а също и свързани с астрологията.

Гудрун Буркхард, Взять жизнь в свои руки

Картинката е от книгата на Гудрун Буркхард „Взять жизнь в свои руки“

От същата авторка – Гудрун Буркхард, на руски има и още нещо много интересно „Животът продължава„.

Според нея след 35-42 г. общо взето физическото тяло тръгва надолу. Много хора използват освобождаващите се от него сили, за да развиват за тяхна сметка други сили и способности, които са от нефизически и неживотински характер. Примерно чисто човешки, духовни качества. Например емпатия, себеотдаване на другите, мъдрост, безкористна любов, свобода, творчески способности и др. А 49 г. е начална точка на 7-годишния период на вдъхновението. Не всички хора тръгват по този път нагоре, защото той изисква усилия и себеотрицание. Много от тях се отказват и оставят душевните си сили да отслабват заедно с физическите, защото така им изглежда по-лесно.

„Граждани на космоса“ от Бъредин Джоселин. Подзаглавието ѝ е гениално: „Разгъване на живота от зачатие през смърт до прераждане“. За препоръчване е печатното издание от 2011 г. да се чете с помощта на файла, който се намира в интернет. Така е защото във файла има много печатни грешки, а в печатното издание са оплескани няколко илюстрации. С първото издание от 2002 година не знам как стоят нещата, ще бъда благодарен, ако споделите.

На руски е преведена и „Житейски кризи – житейски шансове“ от Бернард Ливехуд. Това всъщност е руското заглавие на българското издание: „Фази“ Подзаглавие: „Духовните ритми в зрелия живот„. Файлът е само за справка със съдържанието. Удоволствието от четенето на хартиената книга може да се сравни с малко неща на света.

От същия автор, само че го пишат на корицата като Ливегуд: „Фази на детството“. С чудесни илюстрации. Книгата я има прекрасно преведена и на български, но с разпространението е сравнително зле и се поръчва по телефона с куриер от тук: https://goo.gl/gGF9q5. Намира се преведена на руски на файл за преглеждане, ако искате първо да хвърлите един поглед на съдържанието и после да си я поръчате.

На английски може да се прочете повече. Засега тук ще споделя само „The Human Life“ на George и Gisela O’Neil, където има хубава голяма карта, от която трябва да си направите цветно копие и старателно да го попълните. Джордж О Нийл е феноменален автор, който за съжаление не е особено популярен дори и в родните си Съединени Щати. Негови апокрифи се разпространяват в интернет. Сканирани са няколко негови тефтерчета. О Нийл също дава интересни прочити на „Философия на свободата“, „Как да постигнем познания за висшите светове“, „Теософия“ и много други книги на Щайнер. На български няма изгледи да се преведе скоро.

Неотдавна в превод у нас излезе и „Първите три години на детето“ от класика Карл Кьониг. Ценна е не само за хора, които имат бебета, но за всички, защото в нея се говори за способността да ходим изправени, да приказваме и за пробуждането на мисленето.

джордж о нийл работа с биографията

Отвори за пълен размер на житейската карта от Джордж О’Нийл, 3000 на 3098 пиксела.

Препоръчайте ни и вие книги по работа с биографията, като пишете по-долу в коментарите. Нека заедно да попълним този списък и да помогнем на хората, които се интересуват!

Накрая едно видео с голямата Гудрун Буркхард. За съжаление е на бразилски португалски, но можете да си нагласите автоматичен превод на субтитрите.

Бележки под линия:

Бележки под линия:
1 Тази статия е публикувана за първи път на 31 август 2017 и е дописана и препубликувана на 18 юни 2022 г.
Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.