Онлайн среща за „Философия на свободата“ от Рудолф Щайнер, участвайте! С изследователя Mark Riccio

Срещата ще бъде на 29 май от 10 часа сутринта българско време на английски в Zoom и ще дискутира предговора от 1918 г. на „Философия на свободата“ от Рудолф Щайнер.

Самия предговор можете да погледнете тук: https://goo.gl/76tyjo номериран и разделен на абзаци във вид, удобен за ползване. В самото събитие може да се включите, като оставите коментар под тази публикация или като влезете в специално създадената за целта дискусионна група във Фейсбук ТУК.

Вече е имало две предварителни събития, в които е разгледан Методът на органичното мислене. Този метод е открит от George O’Neil и разработен по-подробно от Florin Lowndes.

Преподавателят Марк Рикио (Mark Riccio) живее в Щатите и поддържа сайта https://www.organicthinking.org/, където подробно е описано какво представлява този подход. Той е автор на книгата „The Logik of the Heart“, посветена изцяло на тази тема.

В срещата ще се извърши своеобразна „деконструкция“ на текста и ще се открият заложените в него „органични форми“ в движението на мисълта. Това ще позволи по-дълбоко разбиране на иначе нелесната за четене творба.

От участниците се очаква да подготвят 6 кратки преразказа със свои думи в по едно, максимум две изречения, на всеки от шестте абзаца от предговора на „Философия на свободата“ от 1918 г., които да бъдат прочетени на един дъх. Те може да бъдат написани и на български език.

Органичните форми на ниво абзац, глава и изречение дават възможност на читателя да проследи движенията на мисълта в текста. Тези форми са основани на принципите на прарастението, за които пише Й. В. Гьоте, и се откриват във всички лекции и книги на Щайнер (и не само).

Работата с тях позволява на човек да издигне мисленето си над рационалното, до така нареченото „мислене на сърцето“. Използвайки метода, човек има възможността да получи повече отговори на интересуващите го въпроси, отколкото е свикнал. Става дума не само за тези, които са породени от четенето на „Философия на свободата“, но и за много други.

Още веднъж линк към групата за дискусии: https://www.facebook.com/groups/philosophyoffreedomrudolfsteiner/

Вижте и ТОВА:

Интерпретация върху „Философия на свободата“. Предговор от 1918 г. на Рудолф Щайнер

Ако материалът ви допада, споделете го или коментирайте по-долу!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.